ČIŠČENJE POSLOVNIH PROSTOROV

Čistilni servis vam ponuja kvalitetno in ugodno čiščenje poslovnih prostorov v Ljubljani in okolici.

Čiščenje in razkuževanje opreme in prostorov, po v naprej določenem planu, je pomembno v higienskem in epidemiološkem smislu. Je glavno opravilo za vzdrževanje opreme in prostorov v čim boljšem stanju ter čim daljši čas. S čiščenjem odstranjujemo vidne in nevidne nečistoče, ki predstavljajo ugodne pogoje za rast in razmnoževanje mikrobov.

NORMATIVI DNEVNEGA ČIŠČENJA PISARNIŠKIH POSLOVNIH PROSTOROV

Čiščenje je zahtevno in odgovorno opravilo, ki zahteva stalen nadzor in redna izobraževanja zaposlenih o pravilnih postopkih čiščenja in pravilni uporabi čistilnih sredstev.

Čiščenje je proces odstranjevanja umazanije, prahu, organskih snovi in ostalih madežev na tleh, opremi in pohištvu tako, da dosežemo sprejemljiv standard čistoče in higiene in s tem estetski videz prostora. To lahko dosežemo z optimizacijo štirih osnovnih parametrov za čiščenje: z mehaničnim učinkom, s kemijskim učinkom, s primerno temperaturo in z odzivnim časom. Čiščenje je torej dejavnost za ohranjanje dobrega počutja in zdravega okolja za bivanje. Snažilki čistita tla

TEHNOLOGIJA:

  • Čiščenje trdih talnih površin (PVC, les, kamen, keramika, guma itd.)
  • Čiščenje tekstilnih talnih oblog

SREDSTVA ZA ČIŠČENJE:

Čistilna sredstva lahko razdelimo na mehanična in kemična.

Čistilni pribor predstavlja predstavlja pripomočke, ki nam olajša postopke čiščenja. Mednje sodijo:

Enostavni: impregnirane krpice (naoljenke oziroma maslenke za enkratno uporabo), mikro krpe, bombažne krpe, pršilka, servieta, delovni voziček, teleskopska palica, čistila, alu lestve.

Zahtevni (električni aparati): različni sesalniki, parni čistilci, čistilni stroji.

Zgledno očiščen pisarniški prostor

Čistila so lahko koncentrati ali delovne raztopine. Vsako čistilo ima svojo namembnost in se uporablja le za določene površine v delovnem procesu.

Za lažje razumevanje čistila ločimo po barvni kodi (npr. rdeče ali roza za sanitarije, modra za pohištvo in steklene površine, zelena za tla).

V osnovnem čiščenju so največkrat uporabljena čistila s pH vrednostjo med 6-8. Specialna čistila so tista, ki se redkeje uporabljajo in služijo le za specifično čiščenje (npr. odstranjevanje trdovratnih madežev, topila za maščobe, topila za obloge iz apnenca, itn..). Taka čistila so rumene, vijolične barve ali so celo brezbarvna.

Čiščenje poslovnih prostorov s kakovostjo.