EKOLOŠKO ČIŠČENJE

Več kot čistilni servis Danka vam predstavlja nekaj napotkov za ekološko čiščenje, ki jih lahko uporabite v svojem domu.

Na zahtevo stranke smo razvili sistem ekološkega čiščenja poslovnih prostorov

Je malce dražji, vendar se splača čistiti ekološko ter varovati naravo.

Domača EKO čistila se z lahkoto primerjajo s tistimi, ki jih kupimo v trgovini. Čistila, ki jih kupimo v trgovini so polna kemikalij in toksinov, ki se jih moramo vedno izogibati.

Čiščenje lista
 1. Uporabljajte cunje iz blaga. Nikoli ne čistite s papirnatimi brisačami, tudi če so razgradljive, saj te vsebujejo belila in toksine. Priporočamo, da uporabite stare rjuhe, brisače in obleke, ki jih ne boste več uporabljali. Operite jih enkrat na teden in nikoli več vam ne bo treba uporabljati papirnatih produktov.
 2. Vedno reciklirajte in se izogibajte uporabi plastičnih vrečk.
 3. Bodite praktični in prihranite na času. Čistite od zgoraj navzdol – začnite pri stropu in nadaljujte s pohištvom in tlemi, razen v kuhinji in kopalnicah, kjer je najbolje, da začnete z pometanjem tal. Čistite v krogu.
 4. Čas in denar boste prehranili, če boste kupovali v večjih količinah. S tem boste pa seveda pomagali okolju.
 5. Eterična olja lahko uporabite pri večini receptov; navdušeni boste že zaradi vonja.
 6. Čistila, ki jih boste uporabljali, so organska, vseeno pa jih hranite tja, kamor otroci in živali nimajo dostopa. Priporočljivo je, da uporabljate rokavice zaradi alergičnih reakcij. Ko čistite, je priporočljivo, da se prostor zrači.

OSNOVNA PRAVILA ekološkega čiščenja:

 1. Čistila vedno označite in zraven napišite tudi, katere sestavine vsebujejo.
 2. Ne uporabljajte plastenk od kupljenih čistil, saj lahko še vedno vsebujejo hudobne kemikalije.
 3. Nikoli ne mešajte kupljenih z EKO domačimi čistili, ki ste jih vi sami pripravili.
 4. Ne uporabljajte amoniaka
 5. Shranite jih izven dosega otrok in živali.
Naravni čistilni proizvodi

Zapomnite si nekaj naravna čistila so bolj zdrava kot pa kemikalije in so okolju bolj prijazna.

Zato si jih čim prej pripravite in jih začnite uporabljati. Paziti morate le, da toliko, kot boste potrebovali si jih pripravite, ker nimajo roka uporabnosti. Saj je rok uporabnosti čistil, ki si jih sami pripravite približno en teden ali pa dva tedna.

Tudi ko boste kupovali ekološka čistila bodite pozorni predvsem na rok uporabnosti ter na znake, ki jih mora imeti skoraj vsako ekološko čistilo. Ekološko čistilo mora imeti rok uporabnosti manjši kot je 12 mesecev.